Το Kwidzyn είναι ένα τουριστικό μαργαριτάρι της Πολωνίας. Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό και το κάστρο. Αξιοθέατα το 2021

[ad_1]

Kwidzyn αυτό ένα τουριστικό μαργαριτάρι της Πολωνίας. Όχι το μόνο, ωστόσο, πολύ όμορφο. Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο; Ο καθεδρικός ναός στο Kwidzyn και το κάστρο του κεφαλαίου συνδέονται με τον καθεδρικό ναό. Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός που απεικονίζει την ιστορία της περιοχής. Αιματηρή και επώδυνη. Όμορφο, γεμάτο δόξα και αντιφάσεις. Κακιά και ακόμα εμπνευσμένη. Επειτα. Τώρα.

Οι καιροί που άφησαν εκπληκτικά μνημεία στην Πολωνία

Φωτιά και σπαθί. Ο τίτλος της σαγηνευτικής πεζογραφίας του H. Sienkiewicz απεικονίζει τέλεια τις αρχές της Τευτονικής Τάξης στη Warmia και τον Mazury. Ναι ξέρω. Αυτός ο τίτλος, ο άξιος συγγραφέας, ανατέθηκε σε άλλους αγώνες. Σε άλλα σπαθιά και σε άλλη φωτιά. Υπήρχαν πολλές τέτοιες περίοδοι σε διάφορα μέρη του κόσμου. Καλά. Για μένα, αυτή η δήλωση αντικατοπτρίζει τέλεια αυτό που συνέβη σε αυτές τις χώρες κατά τη διάρκεια της παραγγελίας. Και λοιπόν? Μετατροπή των Εθνών. Και με την επέκταση του Τάγματος, ο αριθμός των αμυντικών εγκαταστάσεων αυξήθηκε. Συχνά μικροί πύργοι, αλλά και γεμάτα κάστρα και μερικές φορές ακόμη και γίγαντες της εποχής. Το Malbork είναι το στέμμα της αμυντικής σκέψης (αλλά και λύσεων που διευκόλυναν τη ζωή των ανθρώπων εκείνη την εποχή, π.χ. το σύστημα αποχέτευσης). Και Kwidzyn; Είναι μοναδικό.

Ξέρω ότι στον Μεσαίωνα (αλλά και αργότερα), τα ιερά κτίρια χτίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιήσουν τη λιτότητα ενός ατόμου (προς τον Θεό μέσω μιας τεράστιας εκκλησίας ή καθεδρικού ναού). Παρ ‘όλα αυτά, παρά αυτήν τη γνώση (δηλαδή, προετοιμασία), ένιωσα μικρή. Ο όγκος του καθεδρικού ναού, η περιφέρεια, το ύψος, οι λεπτομέρειες που ενισχύουν την εντύπωση του μεγαλείου είναι εκπληκτικά. Αλλά το εσωτερικό του καθεδρικού ναού στο Kwidzyn είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Με την αίσθηση περιορισμού του χώρου οριζόντια, η απόσταση από την οροφή είναι εκφοβιστική. Και το θησαυροφυλάκιο είναι όμορφο. Στον ασκητισμό του. Έχω πάει σε μνημειώδη θησαυροφυλάκια όπου μπορείτε να θαυμάσετε εκατοντάδες τοιχογραφίες που απεικονίζουν ζωντανές, πολύχρωμες και συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή των αγίων. Έχουμε το αντίθετο στον καθεδρικό ναό Kwidzyn. Απλότητα. Λευκό και τούβλα. Αλλά με έκανε να περάσω λιγότερο χρόνο κοιτάζοντας το ανώτατο όριο; Οχι.

Παρεμπιπτόντως, έχω κάτι σαν αυτό που συχνά τραβάω φωτογραφίες από θησαυροφυλάκια. Όχι διάδρομοι, βωμοί, εκθέσεις, πίνακες ζωγραφικής, φιγούρες. Παίρνω φωτογραφίες από θόλους και δάπεδα. Είναι πιθανό να γοητεύομαι περισσότερο από την τεχνική σκέψη αυτής της περιόδου, η οποία είναι πιο ορατή σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις μου από τον καθεδρικό ναό στο Kwidzyn: ό, τι έγραψα, ποιες λέξεις δεν θα χρησιμοποιούσα – δεν θα προσεγγίσουν αυτό που μπορείτε να νιώσετε εκεί. Απλά πρέπει να πας εκεί. Ακριβώς όπως πρέπει να πάτε στον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε στη Φλωρεντία. Επειδή καμία φωτογραφία και καμία περιγραφή δεν θα αντικατοπτρίζει αυτήν την εντύπωση που στέκεται μπροστά και περπατάει. Υπάρχει ένας λόγος που το υπενθύμισα αυτό ένα όμορφο ιταλικό μνημείο. Εξηγήστε σε λίγο γιατί.

Κάστρο στο Kwidzyn

Είναι τόσο συνδεδεμένο με τον καθεδρικό ναό Kwidzyn που με την πρώτη ματιά είναι δύσκολο να διαχωριστούν αυτά τα δύο αντικείμενα. Είναι σαν τα δίδυμα σιαμέζα. Κάποιος που πηγαίνει στο Kwidzyn με τη σκέψη να δει το κάστρο θα το δει μαζί με τον τεράστιο καθεδρικό ναό. Όποιος πάει να δει τον καθεδρικό ναό στο Kwidzyn θα το δει επίσης μαζί με την τεράστια οχύρωση. Τι θα πάω; Πρέπει να πάτε στο Kwidzyn με τη σκέψη ότι έχουμε δύο ενωμένα αντικείμενα. Τότε θα δούμε και τα δύο, θα εκτιμήσουμε και τα δύο με τον δικό μας τρόπο – θα δοκιμάσουμε και τα δύο.

Για να γίνει ευκολότερο, θα προτείνω πώς να διευκολύνετε την προσπάθεια διαχωρισμού του κάστρου από τον καθεδρικό ναό: πρέπει να σταθείτε μπροστά από το “gdanisko”. Τι είναι αυτό? Είναι ένας ισχυρός πύργος υγιεινής και άμυνας. Το μεγαλύτερο στην Τευτονική πολιτεία και, επιπλέον, η σύνδεσή του με μια βεράντα με ένα κάστρο είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (ή έτσι λέει Βικιπαίδεια). Και αν κάποιος έχει αμφιβολίες για τις πληροφορίες που δίνονται, αρκεί να σταθεί μπροστά στις στοές στις οποίες στηρίζεται η βεράντα. Είναι τεράστια.

Έτσι “gdanisko” + κάστρο και μετά το κάστρο + καθεδρικό ναό.

Η πλούσια ιστορία του Kwidzyn – δύο κάστρα

Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα στη Wikipedia (πόλη, κάστρο, καθεδρικός ναόςΩστόσο, θα αναφέρω εν συντομία τα πιο σημαντικά σημεία:

  • 1233 – ίδρυση του οχυρού με την Τευτονική Τάξη (στην τοποθεσία του καταστρεμμένου οχυρού της Pomesanian)
  • 1285 – ανύψωση στην τάξη της τοπικής εκκλησίας στην τάξη καθεδρικού ναού (ο ίδιος ο καθεδρικός ναός ξαναχτίστηκε και ενισχύθηκε σε μεταγενέστερη περίοδο).
  • Ένα παλιό κάστρο που χτίστηκε από την Τευτονική Τάξη και κατεδαφίστηκε. Τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ενός νέου κάστρου και άλλων κτιρίων
  • Τέλη του 13ου αιώνα – Κάστρο κεφαλαίου (δηλαδή αυτό που μπορούμε να δούμε σήμερα) – αρχικά χτίστηκε ως ανεξάρτητη εγκατάσταση. Με την πάροδο του χρόνου, συνδέθηκε με τον καθεδρικό ναό στο Kwidzyn.
  • Το κάστρο του επισκόπου (ναι, υπήρχαν ταυτόχρονα δύο κάστρα!) – δυστυχώς καταστράφηκε πλήρως το 1520
  • Η κατοχή από την Πολωνία, από τη Σουηδία, από τη Ρωσία – αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορικής αναταραχής στην οποία συμμετείχε ο Kwidzyń. Αυτή η πόλη έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
  • Τα ακόλουθα έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα: ο καθεδρικός ναός, το κάστρο, θραύσματα των τειχών της πόλης, θραύσματα της παλιάς πόλης (πολυκατοικίες) και πολλά άλλα κτίρια (1800 – 1900).

Το Kwidzyn είναι ένα τουριστικό μαργαριτάρι της Πολωνίας

Γιατί το πιστεύω; Θυμάστε τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας που ανέφερα; Νομίζω απλώς ότι αν ολόκληρο το συγκρότημα (ο καθεδρικός ναός στο Kwidzyn και το πρωτεύουσα) μετακινήθηκε και το έβαλε στην τοποθεσία αυτού του πολιορκημένου τουριστικού αξιοθέατου της Φλωρεντίας, τίποτα δεν θα άλλαζε. Η Φλωρεντία θα ήταν ακόμα δημοφιλής. Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες συνεχίζουν να τρέχουν κάθε χρόνο για να θαυμάζουν, να αναστενάζουν και να φωτογραφίζουν. Και θα υπήρχαν επίσης ουρές σε διάφορα μέρη του μνημείου. Στον καθεδρικό ναό, στο κάστρο, στο “gdanisko”, στο μουσείο (ιστοσελίδα Μουσείο στο Kwidzyn).

Το ερώτημα λοιπόν είναι; Πώς να φτιάξετε την Kwidzyn μια τέτοια πολωνική Φλωρεντία; Έντονη ερώτηση; Η Πολωνία δεν είναι φτωχή συγγενής των Δυτικών χωρών όσον αφορά ενδιαφέροντα και εκπληκτικά μνημεία. Χρειάζεστε απλώς ένα σχέδιο που συνδυάζει τα πλεονεκτήματά μας και ένα σχέδιο για την εξάλειψη των μειονεκτημάτων μας (αυτά τα ατυχή χρήματα). Και τέλος – Wałbrzych. Λατρεύω αυτήν την πόλη. Λατρεύω τις αρχές αυτής της πόλης. Για αλλαγές, για ταχύτητα. Για την κατεύθυνση. Wałbrzych πριν από 10 χρόνια και Wałbrzych τώρα;

Kwidzyn αύριο;

Πολωνία αύριο;

Martin Luther King – «Έχω ένα όνειρο»

Καθεδρικός ναός σε Kwidzyn – χάρτης

Errata: Λοιπόν, δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να ταξινομηθώ βάσει ενός σφάλματος, αλλά:

Λυπούμαστε που χρησιμοποιήσατε το όνομα Kwidzyń. Για τη μεγαλύτερη ατυχία μου, ο τίτλος έχει ήδη διορθωθεί (και όπως γνωρίζουμε, ο τίτλος και ένα σύντομο απόσπασμα πηγαίνουν στον κόσμο ως twit, post on Fb κ.λπ.) Καλά. έχει γίνει. Γιατί συνέβη αυτό;

(όνομα Kwidzyń) “Χρησιμοποιείται επίσης συνήθως από νεοεισερχόμενοι από την κεντρική Πολωνία. Αυτό είναι ένα λάθος όνομα που πρέπει να αποφευχθεί – προσθέτει ο Δρ Iwicki “(Kwidzyn ή Kwidzyń;)

Σκέψεις για τον ανεμόμυλο – μια εξήγηση

Ιστολόγιο μετακόμισε από άλλη πλευρά (ThiDoIn). Δεν έχω τη δύναμη ή το χρόνο να ανακαλύψω φωτογραφίες και να ορίσω νέες χωρίς υδατογράφημα. Ωστόσο, ανακοινώνω ότι τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο, και ακόμη περισσότερο, η λέξη που γράφεται σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο είναι όλα δικά μου.

Αισθάνομαι ότι βρήκα το απόλυτο καταφύγιο για αυτό το μέρος της ζωής μου που θα ήθελα να περιγράψω. Σκέψεις για τον ανεμόμυλο είναι ένα καλό όνομα που αντικατοπτρίζει τη ζωή μου. Κάποιο χάος και ασυνέπεια. Ευτυχώς, μερικές φορές στη ζωή μου θα βρω χρόνο να δω κάτι ενδιαφέρον τουριστικό αξιοθέατο και μερικές φορές (αλλά λιγότερο συχνά από ό, τι θα ήθελα) να το περιγράψω σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο. Ταυτόχρονα, τρέχω τη σελίδα στην οποία τοποθετώ κριτική ταινίας (αλλά και εγώ Βαθμολογώ σειρές). Σε προσκαλώ! (Σύνδεσμος).

[ad_2]

Source link