Το Μουσείο Jan Kochanowski ή το Czarnolas Pod Lipą. Μνημεία στην Πολωνία το 2021

[ad_1]

Το Μουσείο Jan Kochanowski ή το Czarnolas Pod Lipą. «Έχεις κενώσει στο σπίτι μου για μένα, αγαπητέ μου Ορσούλα, αυτοί οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν. Είμαστε γεμάτοι, και σαν να μην υπήρχε κανένας: Με μια μικρή ψυχή, τόσα πολλά έχουν εξαφανιστεί. ” Έχετε θυμηθεί; Εάν όχι, τι δεν αναφέρω. Αντ ‘αυτού, επεκτείνω ένα χέρι βοήθειας και δείχνω το μέρος όπου θα βρείτε βασικές πληροφορίες για τον Jan Kochanowski, δηλ. wikipedia! (αυτή η αποθήκη γνώσης είναι και πάλι η υποστήριξή μου). Εγώ ο ίδιος παραδέχομαι ότι δεν θυμάμαι πολύ – αλλά αυτός ο απελπισμένος και λαχταριστός τόνος στην Ουρσούλα ή στην κόρη της που πέθανε – ναι

Μουσείο Jan Kochanowski

Η σύζυγός μου και εγώ επέστρεψα από ένα ταξίδι λίγων ημερών στην περιοχή Zamość (είναι μια όμορφη περιοχή, παρεμπιπτόντως) και αποφασίσαμε να δούμε κάτι άλλο στην πορεία. Αυτή η επιθυμία να δούμε ένα άλλο ενδιαφέρον μέρος στην Πολωνία είναι η κινητήρια δύναμη μας για αξιοθέατα (και η επιθυμία να φύγει από το σπίτι). Ενισχύεται επίσης από ένα απλό γεγονός: μεγάλες αποστάσεις. Μερικές φορές ένα ταξίδι σε ένα συγκεκριμένο μέρος είναι ένα ολοήμερο ή μεγαλύτερο ταξίδι, οπότε αξίζει να επιβραδύνετε την επιστροφή σας στο σπίτι και να απομακρυνθείτε από το δρόμο. Ίσως αυτή θα είναι η μοναδική μας ευκαιρία να γίνουμε μνημείο στην Πολωνία.

Όπως έχω ήδη αναφέρει, το Μουσείο Jan Kochanowski ήταν το τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη του ταξιδιού μου με τη γυναίκα μου, με τίτλο “ταξίδι, ταξίδι – οπουδήποτε”. Έφτασα εκεί πολύ αργά – δυστυχώς, μερικές φορές είναι δύσκολο να προγραμματίσω με ακρίβεια τους χρόνους ταξιδιού σε πολωνικούς δρόμους. Έτσι, ο Τζάρνολας με χαιρέτησε αργά το απόγευμα.

Το Μουσείο Jan Kochanowski – η ιστορία της εγκατάστασης

Η έδρα του μουσείου είναι το κλασικό αρχοντικό Jabłonowski από τον 19ο αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον Jakub Kubicki. Ανακατασκευάστηκε μετά από πυρκαγιά το 1904 από τον επόμενο ιδιοκτήτη, τον Stanisław Zawadzki. Ένα αρχοντικό τούβλο, επιχρισμένο, μονόροφο, σε ψηλά υπόγεια. Στεγάζει τη μόνιμη έκθεση του μουσείου. (wikipedia)

Επιστρέφοντας στον Czarnolas – δεν σας ενθαρρύνω να ταξιδέψετε στα σπίτια των σπουδαιότερων ποιητών, μουσικών ή πολιτικών (aj country) της χώρας μας (ή στους τόπους όπου γεννήθηκαν ή ζούσαν) σε μια στιγμή. Αποδεικνύεται συχνά ότι έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα όμορφο αρχοντικό με ένα όμορφο πάρκο και ένα ωραίο μουσείο. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε με λίγη προσπάθεια μια εικόνα της ζωής εκεί μια φορά. ΚΑΙ Τζάρνολας είναι όμορφο μόλις μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί να διατηρηθεί καλά. Κόσμημα. Δεν ήμουν μέσα, αλλά μπορούσα να δω ολόκληρο το αντικείμενο από έξω. Έχω πολλές φωτογραφίες, αλλά όπως αποδεικνύεται, πολλές από αυτές βρίσκονται στο πλαίσιο (είτε εγώ είτε η σύζυγος – ξέρετε, τέτοιες τυπικές τουριστικές λήψεις), οπότε μόνο μερικές φωτογραφίες δείχνουν αυτό το όμορφο μνημείο (είναι κρίμα γιατί Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω περισσότερες φωτογραφίες σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο). Είμαι μόνο ένας τουρίστας και πώς είναι τώρα μοντέρνο να καρφιτσώσετε μπαλώματα στον σημερινό κόσμο των διασημοτήτων ως φωτογράφος (το γεγονός ότι ένας ερασιτέχνης μεταξύ ερασιτεχνών είναι πιθανώς ο μεγαλύτερος)

Αυτό είναι ένα μέρος που θα ήθελα να επισκεφτώ ξανά (λόγω του αρχοντικού με το πάρκο, αλλά και του μουσείου που δεν έχει επισκεφθεί). Αλλά όπως συμβαίνει συχνά μαζί μου – το εξωτερικό είναι πιο κοντά από την αυλή μου. Θα δούμε.

Πού για το Σαββατοκύριακο; Kazimierz Dolny και Czarnolas!

Ο Τζάρνολας είναι κοντά Kazimierz Dolnyώστε να μπορείτε να διαφοροποιήσετε τη διαμονή σας σε αυτήν την όμορφη πόλη, ταξιδεύοντας στο Μουσείο Kochanowski. Άλλωστε, περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας μόνοι μας με τη γυναίκα μου – μια καλή βάση μας προσφέρει ξεκούραση σε μέρες που δεν νιώθουμε τίποτα, αλλά έχουμε επίσης την ευκαιρία να μπει στο αυτοκίνητο και να δούμε “θαύματα” σε μια στιγμή . Τέλος πάντων, ο ίδιος ο Kazimierz Dolny είναι ένα στολίδι. Εάν θέλετε να μάθετε εκ των προτέρων σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου για το Μουσείο Jan Kochanowski, επισκεφθείτε ιστοσελίδα μνημείο.

Συνοψίζοντας: το Μουσείο στο Czarnolas είναι ένα φωτεινό σημείο χάρτης με ενδιαφέροντα μέρη στην Πολωνία. Προτείνω – αν έχετε την ευκαιρία, μην διστάσετε να αλλάξετε λίγο τη διαδρομή.

Το Μουσείο Jan Kochanowski – χάρτης

Σκέψεις για τον ανεμόμυλο – μια εξήγηση

Ιστολόγιο μετακόμισε από άλλη πλευρά (ThiDoIn). Δεν έχω τη δύναμη ή το χρόνο να ανακαλύψω φωτογραφίες και να ορίσω νέες χωρίς υδατογράφημα. Ωστόσο, ανακοινώνω ότι τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο, και ακόμη περισσότερο, η λέξη που γράφεται σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο είναι όλα δικά μου.

Αισθάνομαι ότι βρήκα το απόλυτο καταφύγιο για αυτό το μέρος της ζωής μου που θα ήθελα να περιγράψω. Σκέψεις για τον ανεμόμυλο είναι ένα καλό όνομα που αντικατοπτρίζει τη ζωή μου. Κάποιο χάος και ασυνέπεια. Ευτυχώς, μερικές φορές στη ζωή μου θα βρω χρόνο να δω κάτι ενδιαφέρον τουριστικό αξιοθέατο και μερικές φορές (αλλά λιγότερο συχνά από ό, τι θα ήθελα) να το περιγράψω σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο. Ταυτόχρονα, τρέχω τη σελίδα στην οποία τοποθετώ κριτική ταινίας (αλλά και εγώ Βαθμολογώ σειρές). Σε προσκαλώ! (Σύνδεσμος).

[ad_2]

Source link