Ιερό στο Krzeszów. Μπαρόκ μαργαριτάρι στην Κάτω Σιλεσία. Αξιοθέατα το 2021

[ad_1]

Ιερό στο Krzeszów. Ήμουν αρκετά τυχερός που είδα αυτό το καταπληκτικό μέρος. Πραγματικά. Πηγαίνοντας εκεί, δεν περίμενα τόσο πολύ πολλά αξιοθέατα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες. Συνολικά, αυτή η έλξη λέξεων είναι ανεπαρκής. Το γεγονός ότι το Ιερό στο Krzeszów είναι τέτοιο Częstochowa είναι ένα πράγμα, αλλά υπάρχουν και άλλες πτυχές που απαιτούν από κάθε επισκέπτη να είναι πιο ταπεινός.

Επίσκεψη στην Κάτω Σιλεσία

Μόλις άρχισα να κοιτάζω γύρω από αυτήν την επαρχία και είμαι ήδη ερωτευμένος. Πλούτος. Κάστρα, παλάτια, αρχοντικά. Αλλά και πολλά απομεινάρια των ναζιστικών χρόνων (πάνω και κάτω από το έδαφος, για παράδειγμα Το χαμένο εργαστήριο του Χίτλερ στην Kamienna Góra). Είναι επίσης υπέροχα τοπία. Απλά τη φύση. Συνοψίζοντας – η περιοχή είναι γεμάτη ιστορία με ένα εξαιρετικό τοπίο.

Όπως ανέφερα, το αποκορύφωμα μου για μικρότερα και μεγαλύτερα ταξίδια ήταν το υπέροχο ξενοδοχείο δίπλα στο ξενοδοχείο Παλάτι στη Στρούγκα. Ελπίζω να επισκεφτώ την Κάτω Σιλεσία περισσότερες από μία φορές για να εξερευνήσω τα αξιοθέατα της. Επί του παρόντος, είμαι πολύ δυσαρεστημένος, τόσο περισσότερο που κατάφερα να επισκεφτώ τη βόρεια Πολωνία αρκετά καλά.

Ιερό στο Krzeszów

Επιστρέφοντας σε αυτό που είδα στο Krzeszów στην αρχή θα πω ότι κατά τη γνώμη μου πρέπει να κλείσετε μια ολόκληρη μέρα για αυτό το μέρος. Προσωπικά, ήμουν μόνο λίγες ώρες και το βρήκα πολύ σύντομο. Πάρα πολλές πληροφορίες, εικόνες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή αυτό το μέρος προσφέρει πραγματικά πολλά.

Ιερό στο Krzeszów

Τουριστικές πληροφορίες για το Ιερό στο Krzeszów

Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Krzeszów – το πρώην μοναστήρι της Κιστερκιανής που χτίστηκε το 1728-1735 (wiki). Σεντ Η Józefa χτίστηκε στα έτη 1690 – 1696. Ο ξενώνας του ηγούμενου χτίστηκε το 1734.

Μπροστά από αυτό το συγκρότημα μνημείων θα βρείτε πολλά μέρη για να φάτε. Όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης, υπάρχουν πολλές από αυτές και είναι παντού (τεράστιες και μικρότερες δωρεάν αυλές). Ίσως υπάρχουν μέρες του χρόνου που ακόμη και αυτοί οι άνετοι χώροι στάθμευσης είναι γεμάτοι, αλλά ένιωσα αρκετά περίεργο να βάζω το αυτοκίνητό μου σε μια μικρή λίμνη από άσφαλτο.

Εισιτήρια σε μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή σε σύγκριση με αυτά που έχουμε.

Ιερό στο Krzeszów – Βασική διαδρομή

Κόστος: 10 ενήλικες PLN

Χρόνος: 1,5 ώρες

Ώρες λειτουργίας: 1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου από τις 9.00 π.μ.00 – 1800; 1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου από τις 900 – 1500

Πρόσληψη οδηγού στα Πολωνικά: 50 PLN

  • εκκλησία μοναστηριού (βασιλική)
  • Σεντ Ιωσήφ
  • Μαυσωλείο των Σιλεσίων Πιετών
  • Παρεκκλήσι της Μαρίας Μαγδαληνής

Ιερό στο Krzeszów – Η εκτεταμένη διαδρομή

Κόστος: 18 ενήλικες PLN

Χρόνος: 3,5 ώρες

Ώρες λειτουργίας: κάθε Σάββατο και Κυριακή

Πρόσληψη οδηγού στα Πολωνικά: 100 PLN

  • βασική διαδρομή
  • το υπόγειο της μονής
  • πύργος σοφίτας και βασιλικής
  • μουσείο μονής
  • καλοκαιρινό περίπτερο στο νερό

Λεπτομερείς πληροφορίες: www.opattice.eu

Μέχρι σήμερα, δεν ξέρω αν η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε έναν οδηγό ή όχι. Είναι ενδιαφέρον με έναν οδηγό, αλλά υπάρχουν απλά σταθερά χρονικά πλαίσια. Επισκεφτείτε το Ιερό στο Krzeszów χωρίς οδηγό, αποκτάτε ελευθερία, ωστόσο, σε βάρος της ιστορίας που είπε ο οδηγός (και αν ο οδηγός είναι πραγματικά καλός, η απώλεια είναι τεράστια). Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο δίλημμα με το Malbork.

Για όσους παραιτούνται από τον οδηγό, θα προτείνω ότι στη βασική διαδρομή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδηγούς ήχου (στα Πολωνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Τσέχικα). Λειτουργούν υπέροχα. Και μαζί τους ρυθμίζετε τον ρυθμό της περιήγησης στα αξιοθέατα. 90 λεπτά; Κάντε κράτηση περισσότερα. Να απορροφήσει ήρεμα όλη την εμπειρία. Και μιλάω μόνο για τη βασική διαδρομή. Η εκτεταμένη διαδρομή παίρνει τόσο πολύ χρόνο από μόνη της, επειδή το καλοκαιρινό περίπτερο στο νερό απέχει πολύ από το ίδιο το συγκρότημα, οπότε πρέπει να κάνετε κράτηση χρόνου για έναν αρκετά μεγάλο περίπατο.

Πληροφορίες για προσκυνητές: Kalwaria Krzeszowska – ένα συγκρότημα με 16 παρεκκλήσια με 32 σταθμούς στο Krzeszów. ολόκληρος ο τρόπος του σταυρού έχει μήκος πάνω από 5 χιλιόμετρα (wiki).

Στο τέλος, θα σας πω ότι μπορείτε να φάτε και εκεί. Αξιοπρεπής, βασική πολωνική κουζίνα σε λογική τιμή. Είναι προφανές το γεγονός ότι υπάρχει κατάστημα με σουβενίρ.

Πριν ξεκινήσω να μιλάω για το τι μπορεί να δει κανείς στο Krzeszów, θα ήθελα να πω ότι αξίζει να επισκεφτείτε ολόκληρο το συγκρότημα (ακόμη και να ψάξω για ένα μέρος για να τραβήξω μια φωτογραφία). Τεράστια περιοχή περιτριγυρισμένη από έναν αδιάφορο τοίχο με όμορφα παρεκκλήσια υφαμένα σε αυτό.

Μπαίνοντας σε αυτό, θα δούμε τέσσερα μεγάλα κτίρια: μπροστά από τη βασιλική, στα δεξιά το μοναστήρι. στα αριστερά (διαγώνια) ο ξενώνας του ηγούμενου και εντελώς αριστερά: η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ. Μεταξύ του ηγούμενου σπιτιού και της εκκλησίας βρίσκεται η καντίνα που ανέφερα.

Ιερό στο Krzeszów

Ιερό στο Krzeszów

Πίσω από τη βασιλική υπάρχει ένα μικρό νεκροταφείο μονής, το Μαυσωλείο των Σιλεσίων Πιετών και το Παρεκκλήσι της Μαρίας Μαγδαληνής.

Όταν θυμάμαι τη διαμονή μου στο Ιερό στο Krzeszów, διακρίνω τρία κύρια σημεία (πιθανώς όλοι θα θυμούνται αυτό το μέρος διαφορετικά):

Μπαρόκ μαργαριτάρι στην Κάτω Σιλεσία

Βασιλική (μικρότερη) και η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ. Και τα δύο κτίρια είναι όμορφα εσωτερικά, αν και από έξω, η βασιλική είναι καταπληκτική με την αρχιτεκτονική της. Δεν αφορά το μέγεθος (επειδή φυσικά είναι το μεγαλύτερο κτίριο) αλλά για πολλές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

Ιερό στο KrzeszówΙερό στο Krzeszów

Αξίζει να περπατήσετε γύρω από αυτό. Στο εσωτερικό, τα δύο αντικείμενα είναι διαφορετικά. Πρόκειται για την προφορά. Η έμφαση που δίνεται στην εκκλησία σε μεγάλο αριθμό μεγάλων τοιχογραφιών και σε μεγαλύτερο αριθμό άλλων ξύλινων λεπτομερειών που είναι διαθέσιμες στη Βασιλική. Η βασιλική στάζει με τοιχογραφίες και περίτεχνα ξύλα. Αισθάνεται πολύ πιο πλούσιο. Είναι ακόμη συντριπτικό. Στην εκκλησία (η οποία, αν κοιτάξετε προσεκτικά, δεν αποδίδει καθόλου το περιεχόμενό της) είναι ευκολότερο να εστιάσετε. Ήταν ευκολότερο να νιώσω αυτήν την εσωτερική γεύση (για να το θέσω απλά, ένιωσα λιγότερο χάος της υποδοχής).

Ιερό στο KrzeszówΙερό στο KrzeszówΙερό στο KrzeszówΙερό στο Krzeszów

Ωστόσο, χαρά, απόλαυση και θαυμασμός. Ολη την ώρα.

Οι οδηγοί ήχου φέρνουν τάξη στην περιοδεία. Η αντίληψη των εντυπώσεων. Αξίζει να τα εκμεταλλευτείτε.

Μαυσωλείο των Σιλεσίων Πιετών

Όμορφο, ευρύχωρο μέρος. Πλούσια διακοσμημένη. Περιέχει πλούσια διακοσμημένα φέρετρα που περιέχουν τα ερείπια των Silesian Piasts: Bolek I Raw, Bernard Permanent, Bolek II Mały, Henry I και Henry II.

Έληξε γραμμές, οικογένειες. Και από αυτήν τη σκέψη και τέτοιες – βασιλικές, πολωνικές, σε βάθος οικογένειες … Επίσης σβήστηκαν … Τι θα ήταν …;

Memento mori

Το νεκροταφείο, το παρεκκλήσι της Μαρίας Μαγδαληνής και… Όπως έχω ήδη αναφέρει, στο πίσω μέρος της Βασιλικής στο Krzeszów υπάρχει νεκροταφείο όπου θάβονται οι αδελφές Βενεδικτίνων και Βενεδικτίνων. Στο πλάι του μνημείου, υπάρχουν κελάρια που περιέχουν φέρετρα στα οποία θάβονται Κιστερκιανοί. Όλα αυτά συμπληρώνονται από το παρεκκλήσι της Μαρίας Μαγδαληνής (η είσοδος είναι περίπου στα μισά του δρόμου κατά μήκος της πλευράς της Βασιλικής). Είναι ένα σκοτεινό μέρος που ενισχύει το θέμα του μέρους που ανέφερα: memento mori.

Ιερό στο Krzeszów – περίληψη

Σε κάθε μέρος είχα διαφορετικά συναισθήματα, διαφορετικό ρυθμό περιήγησης και διαφορετικές σκέψεις. Γι ‘αυτό θυμάμαι τη διαμονή μου στο Ιερό στο Krzeszów και έτσι το παρουσιάζω.

Συνοψίζοντας: το ποσό των συναισθημάτων, το ποσό των αισθήσεων, το ποσό των σκέψεων, γενικά, ο πλούτος της προσφοράς αυτού του τόπου το κάνει για μένα ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Πολωνία. Απλά πρέπει να είσαι εκεί. Τουλάχιστον μία φορά.

Ιερό στο Krzeszów – χάρτης

Σκέψεις για τον ανεμόμυλο – μια εξήγηση

Ιστολόγιο μετακόμισε από άλλη πλευρά (ThiDoIn). Δεν έχω τη δύναμη ή το χρόνο να ανακαλύψω φωτογραφίες και να ορίσω νέες χωρίς υδατογράφημα. Ωστόσο, ανακοινώνω ότι τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο, και ακόμη περισσότερο, η λέξη που γράφεται σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο είναι όλα δικά μου.

Αισθάνομαι ότι βρήκα το απόλυτο καταφύγιο για αυτό το μέρος της ζωής μου που θα ήθελα να περιγράψω. Σκέψεις για τον ανεμόμυλο είναι ένα καλό όνομα που αντικατοπτρίζει τη ζωή μου. Κάποιο χάος και ασυνέπεια. Ευτυχώς, μερικές φορές στη ζωή μου θα βρω χρόνο να δω κάτι ενδιαφέρον τουριστικό αξιοθέατο και μερικές φορές (αλλά λιγότερο συχνά από ό, τι θα ήθελα) να το περιγράψω σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο. Ταυτόχρονα, τρέχω τη σελίδα στην οποία τοποθετώ κριτική ταινίας (αλλά και εγώ Βαθμολογώ σειρές). Σε προσκαλώ! (Σύνδεσμος).

[ad_2]

Source link