Βεράντες ασβεστόλιθου Pamukkale ή πισίνα Cleopatra. Τι να δείτε το 2021;

[ad_1]

Βεράντες ασβεστόλιθου Pamukkale ή πισίνα Cleopatra. Έγραψα διεστραμμένα γιατί δεν είναι καθόλου το ίδιο. Οι ασβεστολιθικές βεράντες βρίσκονται στο Pamukkale Η πισίνα του Cleopatra βρίσκεται στην Ιεράπολη. Όποιος ήταν εκεί θα καταλάβει γιατί υπάρχει τέτοιο λάθος. Αυτά τα δύο μέρη είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, αλληλοδιεισδύονται που βασικά χρησιμοποιείτε αυτούς τους δύο σχηματισμούς εναλλάξ (δεν μπορείτε να είστε στο Pammukala χωρίς να βρίσκεστε στην Ιεράπολη και το αντίστροφο).

Το Pamukkale φημίζεται για τις εναποθέσεις ασβεστόλιθων που σχηματίζονται στην πλαγιά του όρους Cökelez. Νερό που ρέει από θερμές πηγές, πλούσιο σε ενώσεις ασβεστίου και διοξείδιο του άνθρακα, ψύχεται στην επιφάνεια, καθιζάνει ανθρακικό ασβέστιο, τα ιζήματα των οποίων είναι διατεταγμένα σε στάγδην και σταλακτίτες. Στην πλαγιά του βουνού, εκμεταλλευόμενοι την ανομοιογένεια του εδάφους, δημιουργούνται κατώφλια, ημικυκλικές και ελλειπτικές δεξαμενές θερμικού νερού, σε σχήμα βεράντας, που χωρίζονται μεταξύ τους από στρογγυλά φράγματα στα οποία ρέει νερό. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται συνεχώς για περίπου 14.000 χρόνια. Στα ρωμαϊκά χρόνια, αυτά τα πλάσματα ονομάστηκαν τραβερτίνες.wikipedia)

Οι βεράντες ασβεστόλιθου Pamukkale είναι απλά όμορφες. Είναι όμορφα από κοντά, η θέα από την κορυφή είναι όμορφη, από τις βεράντες μέχρι τον ορίζοντα. Η θέα από κάτω είναι όμορφη (ειδικά από το επίπεδο της λίμνης). Είναι απερίγραπτο. Ένα υπέροχο μέρος όπου μπορείτε να καθίσετε με τα πόδια σας στο νερό και να παρακολουθείτε. Ήμασταν τυχεροί που τους είδαμε τον Μάρτιο (ως μέρος ενός οργανωμένου ταξιδιού. Μπορείτε να διαβάσετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του εδώ: Η Τουρκία την άνοιξη χωρίς φόβο) γιατί απλά δεν υπήρχαν πλήθη και ο καιρός ήταν καλός (ήταν πολύ ζεστό, ίσως δεν θα περνούσα ώρες εκεί σε σορτς μπόξερ).

Αντί να γράφω, θα δείξω (έχω μερικές φωτογραφίες):

(όπως είπα, μπορείτε να καθίσετε και να σκεφτείτε και να σκεφτείτε και να καθίσετε και να συνεχίσετε έτσι)

(και αυτό είναι από κάτω, είναι χαριτωμένο, αλλά λιγότερο καθόμαστε και σκέφτομαι για μένα ..)

Οι ασβεστολιθικές βεράντες του Pamukkale είναι υποχρεωτικές για την περιοδεία της Τουρκίας και χαίρομαι που ο προμηθευτής του ταξιδιού μου δεν την ευνουχιστεί από αυτό το στολίδι (αν ευνουχιστεί πιθανότατα θα μείνει μόνο με την πτήση και το ξενοδοχείο ..). Ήταν όμορφο. Η γυναίκα μου αποφάσισε να μείνει και να το σκεφτώ (καταλαβαίνω – ο ρυθμός της επίσκεψης στα ανεπιθύμητα αξιοθέατα ήταν γρήγορος. Δεν υπήρχε χρόνος για τα καταζητούμενα). Από την άλλη πλευρά, αποφάσισα να τρέξω για να δω τα μνημεία της Ιεράπολης (Η αρχαία πόλη της Ιεράπολης δεν αφορά μόνο τη λεκάνη της Κλεοπάτρας!). Και όπως αποδείχθηκε αργότερα, έτρεξα, έτρεξα και έτρεξα, αλλά περισσότερο σε αυτό αργότερα.

Pamukkale ασβεστολιθικές βεράντες – χάρτης

Βεράντες ασβεστόλιθου Pamukkale – περίληψη

Παρά τα ανεπιθύμητα αξιοθέατα, έχω ακόμα αγαπημένες αναμνήσεις για αυτό το ταξίδι στην Τουρκία. Νόστιμο και φθηνό. Κατάφερα να δω μερικά πράγματα και παρά τις δυσκολίες, την προσπάθεια και τα νεύρα όπως συμβαίνει στη ζωή – μόνο τα καλά πράγματα θυμούνται.

Σκέψεις για τον ανεμόμυλο – μια εξήγηση

Ιστολόγιο μετακόμισε από άλλη πλευρά (ThiDoIn). Δεν έχω τη δύναμη ή το χρόνο να ανακαλύψω φωτογραφίες και να ορίσω νέες χωρίς υδατογράφημα. Ωστόσο, ανακοινώνω ότι τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο, και ακόμη περισσότερο, η λέξη που γράφεται σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο είναι όλα δικά μου.

Αισθάνομαι ότι βρήκα το απόλυτο καταφύγιο για αυτό το μέρος της ζωής μου που θα ήθελα να περιγράψω. Σκέψεις για τον ανεμόμυλο είναι ένα καλό όνομα που αντικατοπτρίζει τη ζωή μου. Κάποιο χάος και ασυνέπεια. Ευτυχώς, μερικές φορές στη ζωή μου θα βρω χρόνο να δω κάτι ενδιαφέρον τουριστικό αξιοθέατο και μερικές φορές (αλλά λιγότερο συχνά από ό, τι θα ήθελα) να το περιγράψω σε αυτό ταξιδιωτικό ιστολόγιο. Ταυτόχρονα, τρέχω τη σελίδα στην οποία τοποθετώ κριτική ταινίας (αλλά και εγώ Βαθμολογώ σειρές). Σε προσκαλώ! (Σύνδεσμος).

[ad_2]

Source link